Het is belangrijk dat de asperge goed wordt geschild. Het schillen wordt vaak ervaren als een lastige en secure klus. 

Je moet er inderdaad even de tijd voor nemen, des te beter de smaak. 

Dikke asperges (AAA) moeten 2 keer geschild worden. Hier zit een dikke schil om heen. Als u de laatste schillen vergeet er af te halen krijg je draden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

 

Een aantal tips om het schillen makkelijker te maken

  • Leg de asperges  ongeveer 20 á 30 minuten in koud water voordat u ze gaat schillen
  • Zorg voor voldoende licht, zodat u goed kunt zien welk deel u al heeft geschild
  • Begin ongeveer 3 cm onder de kop van de asperge te schillen
  • Snijdt ongeveer 1cm van het kontje af.

 

Heeft u geen tijd of zin om te schillen, dan schillen wij de asperges voor u! Onze schilmachine, voorzien van 16 schilmesjes, schilt de asperges in enkele minuten. Hier kunt u op wachten in onze winkel.

We kunnen de asperges verpakken in bakjes met daarvoor speciaal folie, zodat U ze geschild meerdere dagen in de koelkast kunt bewaren. (zie foto)




0547-292359 | 06-51841292 | Bentelosestraat 44 | 7497 MR Bentelo | info@aspergesslaghekke.nl

Copyright © 2015 aspergesslaghekke.nl