Tegenwoordig ligt er plastic op de asperge rijen. Het zwarte plastic moet worden opgetild om asperges te bespeuren. Verder kan men aan typerende grondscheurtjes een asperge herkennen.

 

Vervolgens graaft men met twee vingers het zand om de asperge weg en steekt de asperge ter lengte van het stekersbakje er uit. Dit steken gebeurt met een speciaal asperge steekmes. De asperge wordt in de bak gelegd en het overgebleven gat dichtgegooid.

 

Wanneer de bak vol is wordt hij gewogen. In 1 bak gaat gemiddeld 7 à 8 kilo.


De asperges worden in kratten gelegd en getransporteerd naar een grote waterbak. Vervolgens worden ze 6 tot 10 uur gekoeld in het water. Het koelen gebeurt 's nacht, om vervolgens de volgende ochtend de asperges te kunnen sorteren.





0547-292359 | 06-51841292 | Bentelosestraat 44 | 7497 MR Bentelo | info@aspergesslaghekke.nl

Copyright © 2015 aspergesslaghekke.nl